|
|
Lån  


 
Annonce:


Det vigtigste ved tilberedningen, er ikke at give fisken for meget. Nogle af dem, der har triste erfaringer med fisk, har netop fået fisk, der er kogt eller stegt alt for meget, hvorved fisken mister smag og konsistens. Under tilberedningen prøver man at skille fiskekødet fra ben eller hvis den er benfri, at skille kødet af i flager. Lige så snart man kan det, og fiskekødet ikke mere er gennemsigtigt, er den færdig, og smager så rigtig lækker.

Fisk er også rigtig lækker på grill. En firkantet bøfvender er meget velegnet at komme fisken i. Derved kan den vendes uden at gå i stykker og samtidig få grillsmagen.

Fryser du noget at fisken til senere brug, gør du således:

1) Skyl fisken og pak den fladt i plastposer.

2) Flade pakker fryses hurtigere, og ikke mindst optøs de mere skånsomt og hurtigere.

3) Langsom optøning i køleskabet er bedst


Fisk indeholder vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer. De officielle kostråd lyder på 200-300 gram om ugen.

Sørg for at veksle mellem forskellige spisefisk og fiskeprodukter
Varier også mellem fede, mellemfede og magre arter.

Hold igen med store rovfisk som fx Escolar, Havkat, Helleflynder, Rokke, Haj, Smørmakrel/oliefisk, Sværdfisk, og Bonit. Store rovfisk indeholder generelt mere kviksølv.











Information på sider:

Fiskeopskrifter - Opbevaring af fisk - Netbutikker - Fiskeolie - Akvariefisk - Kogebøger - Fiskegrej - Gode råd om fisk -



 Du er her: Fiskeopskrifter - Fiskeopskrifter -